'El Ghazi en Mainz clashen weer en vechten in rechtbank om miljoenen'

Anwar El Ghazi en ex-werkgever Mainz 05 zijn woensdag in de rechtbank niet nader tot elkaar gekomen, nadat de ex-international eerder door de Bundesliga-club werd ontslagen. Beide partijen hebben de voorzitter van de Duitse arbeidsrechtbank om een onafhankelijk schikkingsvoorstel gevraagd.

'El Ghazi en Mainz clashen weer en vechten in rechtbank om miljoenen'
© Pro Shots

Mainz zette El Ghazi per direct op straat, nadat de voormalige aanvaller van onder andere PSV en Ajax zich uitliet over het conflict in de Gazastrook. Via Instagram plaatste El Ghazi anti-Israëlische berichten, die door de club niet geaccepteerd werden. Het bleek voor de Duitsers genoeg om El Ghazi te ontslaan.

Beide partijen stonden na dat besluit lijnrecht tegenover elkaar. Een poging tot bemiddeling eindigde in januari zonder resultaat en een hoorzitting moest woensdag de zakelijke afwikkeling van de ontbinding van het arbeidscontract bewerkstelligen. Volgens Kicker leverde de hoorzitting in Mainz woensdag echter geen resultaat op.

Het Duitse medium schrijft dat de eisen van beide partijen ver uit elkaar liggen. El Ghazi zou nog recht hebben op 4,2 miljoen euro van Mainz, vindt de Nederlander. Dat bedrag is gebaseerd op zijn misgelopen maandsalarissen en te incasseren bonussen. Daarnaast zou zijn contract automatisch verlengd zijn, wanneer Mainz zich zou handhaven. Dat gebeurde ook, waardoor ook zijn tweede contractjaar uitbetaald dient te worden volgens de speler.

Mainz eist daarentegen juist ruim een half miljoen euro van El Ghazi. Volgens de club heeft de aanvaller zijn ex-werkgever reputatieschade bezorgd. Omdat de partijen mijlenver uit elkaar liggen, is gevraagd om een onafhankelijk schikkingsvoorstel. Dat zal op vrijdag 12 juli gepland worden, waardoor El Ghazi en Mainz elkaar wederom in de rechtbank zullen treffen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga