El Hamdaoui redt punt voor Fiorentina, winst AS Roma

Na vijf overwinningen op rij weet Fiorentina weer wat het is om niet te winnen. De ploeg van trainer Vincenzo Montella moest in Torino genoegen nemen met een punt. AS Roma won bij Pescara.

Torino - Fiorentina 2-2Na zeges op Lazio (2-0), Genoa (0-1), Cagliari (4-1), AC Milan (1-3) en Atalanta Bergamo (4-1) was Fiorentina opgeklommen naar de derde plaats in de Serie A, maar in de veertiende speelronde kwam er een einde aan die zegereeks. De club uit Florence ging onderuit op bezoek bij Torino, dat in de veertigste minuut op voorsprong kwam via een doelpunt van Alessio Cerci.

De 25-jarige buitenspeler, die afgelopen zomer de overstap maakte van Fiorentina naar Torino, schoot de bal in het dak van het doel na voorbereidend werk van Danilo D'Ambrosio. In de 75ste minuut maakte Gonzalo Rodriguez gelijk door een strafschop te benutten, maar een minuut later leidde de thuisclub alweer met 2-1. Invaller Valter Birsa trok vanaf de rechterkant naar binnen en haalde doeltreffend uit, maar voldoende voor de winst was het niet.

Mounir El Hamdaoui redde in de 84ste minuut een punt namens de bezoekers. De voormalige aanvaller van onder meer Willem II, AZ en Ajax stond twee minuten in het veld toen hij de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Door de remise heeft Fiorentina nu 28 punten uit veertien duels, waarmee het derde blijft in de Serie A. Torino is dertiende met vijftien punten.

Pescara - AS Roma 0-1Nog zonder de van een scheenbeenblessure herstellende Maarten Stekelenburg ging AS Roma op bezoek bij Pescara, dat vorig seizoen onder leiding van Zdenek Zeman promoveerde naar de Serie A. De 65-jarige Tsjechische trainer hield daar zelf een overgang naar de Romeinen aan over, die dankzij een treffer van Mattia Destro drie punten pakten. Al na vijf minuten schoot hij een rebound raak.

Roma komt door die zege op 23 punten uit dertien wedstrijden, maar blijft desondanks zesde staan. Pescara zakt naar de negentiende plaats en heeft evenveel punten als hekkensluiter Siena.

Overige uitslagenAtalanta Bergamo - Genoa 0-1Sampdoria - Bologna 1-0Chievo - Siena 0-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.