EL Quiz: wie maakten de meeste duels en goals voor Nederlandse clubs?

Reacties

Deze week gaat de Europa League van start voor Ajax, AZ en FC Twente. In aanloop naar die duels blikt VI met een quiz terug op de historie van de Nederlandse clubs in het toernooi.

EL Quiz: wie maakten de meeste duels en goals voor Nederlandse clubs?
© Pro Shots

Wo 25 sep.

Do 26 sep.

Nadat vorige week Feyenoord en PSV hard onderuit gingen in de Champions League, is het deze week aan Ajax, AZ en Twente om in de Europa League punten te sprokkelen. Nederlandse clubs kwam sinds oprichting van het toernooi in 2009, als vervanging van de UEFA Cup, regelmatig behoorlijk ver.

In het onderstaande lijstje met meeste duels en goals voor Nederlandse clubs in de Europa League vinden we daarom clubs van diverse spelers terug. Aan jullie de opdracht te raden wie zij zijn. Het zijn dus allemaal spelers uit het recente verleden, aangezien de Europa League pas vijftien jaar bestaat.

Om jullie op weg te helpen, geven we de nodige hints weg. Behalve de clubs waarvoor de spelers scoorden en/of speelden in de Europa League, staan ook zijn positie en nationaliteit weergegeven. Spelers met een sterretje komen ook dit seizoen uit in Europa voor een Nederlandse club.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.