El Shaarawy bepaalt veerkracht van AC Milan op Sicilië

AC Milan heeft op bezoek bij Catania zijn zesde competitieoverwinning van het seizoen geboekt. Met dank aan Stephan El Shaarawy werd een achterstand goedgemaakt op Sicilië (1-3).

Het was pas voor het eerst dit seizoen dat Milan twee keer op rij zegevierde in de Serie A, maar eenvoudig ging het niet. In de elfde minuut kwam de thuisclub op voorsprong door een treffer van Nicola Legrottaglie, die een hoekschop van Francesco Lodi tegen de touwen kopte. De verdediger stond overigens in het verleden onder contract bij Milan, waarvoor hij één competitieduel speelde.

Na rust werden de Rossoneri in het zadel geholpen door Pablo Barrientos, die in de 49ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. Vier minuten later maakte Stephan El Shaarawy gelijk, door van dichtbij een voorzet van Robinho binnen te tikken. Weer drie minuten later stond het 1-2, door een schitterend afstandsschot van Kevin-Prince Boateng.

Milan - waar Nigel de Jong in de basis begon en Urby Emanuelson als invaller het veld betrad - leek eenvoudig de wedstrijd uit te spelen, maar kort voor tijd ontving Boateng een directe rode kaart. Even daarvoor had Emanuelson nog de paal geraakt, maar die misser bleek niet fataal. El Shaarawy bepaalde de eindstand namelijk nog op 1-3, door de bal fraai binnen te krullen.

Door de uitzege komt AC Milan op 21 punten uit vijftien duels, waardoor de ploeg van trainer Massimiliano Allegri nu zevende staat. Catania heeft er twee minder en zakt naar de negende plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.