El Shaarawy: 'Het had bij de rust al 0-3 moeten staan'

Stephan El Shaarawy baalt van de gemiste kansen van AC Milan in de stadsderby tegen Internazionale. Volgens de aanvaller had de wedstrijd halverwege al beslist moeten zijn.

Halverwege de eerste helft zette El Shaarawy de bezoekers op voorsprong, maar zijn doelpunt kreeg geen navolging van zijn ploeggenoten. 'Het is speciaal om voor het eerst te scoren tijdens de derby, maar het belangrijkste voor ons was de overwinning', reageerde de Milan-aanvaller na afloop.

'We hadden de wedstrijd al tijdens de eerste helft moeten beslissen', vervolgde El Shaarawy. 'Het had op dat moment al 0-3 moeten staan, maar we maakten het niet af en speelden daarom gelijk. Op die eerste 45 minuten moeten we echter voortborduren.'

Ook trainer Massimiliano Allegri zag een sterk AC Milan. 'Ik ben erg blij met het spel in de eerste helft, waarin we veel kansen creëerden. Maar het is dan wel zaak om de wedstrijd te beslissen. Toch ben ik tevreden. Inter was de thuisploeg, dus de druk lag daar.'

Door het gelijkspel blijft Milan derde in de Serie A, met één punt voorsprong op Inter. De achterstand op koploper Juventus bedraagt dertien punten, met nog twaalf duels voor de boeg.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.