El Shaarawy ook in Palermo belangrijk voor AC Milan

AC Milan is in Palermo ontsnapt aan de zesde nederlaag van het seizoen. Stephan El Shaarawy bleek wederom de reddende engel voor de kwakkelende Rossoneri (2-2).

Een 1-0 zege op Genoa had zaterdag de scherpe kantjes van de crisis bij AC Milan weggehaald. Maar op bezoek bij Palermo dreigde het gewonnen vertrouwen weer verloren te gaan, toen er na 47 minuten een 2-0 stand op het scorebord stond.

Fabrizio Miccoli brak op slag van rust de ban uit een strafschop na hands van Ignazio Abate. AC Milan-trainer Massimilliano Allegri, die Nigel de Jong negentig minuten op de bank liet, bracht Urby Emanuelson in het veld om het tij te keren.

Maar koud aan de tweede helft begonnen incasseerde AC Milan direct een tweede tegenvaller. Franco Brienza verdubbelde de marge voor Palermo, dat in de laatste twintig minuten de voorsprong verspeelde.

Riccardo Montolivo tekende in de 69ste minuut voor de aansluitingstreffer, waarna Stephan El Shaarawy tien minuten voor het einde de inhaalrace compleet maakte. Daarmee bewees de aanvaller opnieuw zijn waarde voor AC Milan, dat zaterdag dankzij zijn treffer de punten pakte tegen Genoa.

De Rossoneri staan ondanks de remise op de elfde plaats in de Serie A, waar Palermo als nummer zeventien in de gevarenzone zit. Foto: VI Images