Elftal van de Week: NEC hofleverancier, twee spelers van Heerenveen en Utrecht

Reacties

In een weekend zonder wedstrijden van Ajax en Feyenoord eiste NEC de meeste plekken op in VI's Elftal van de Week. De Nijmegenaren wonnen zaterdagavond met 3-0 bij Fortuna Sittard en zien behalve VI's Speler van de Week Brayann Pereira ook verdediger Bram Nuytinck en aanvaller Rober González.

Elftal van de Week: NEC hofleverancier, twee spelers van Heerenveen en Utrecht
© Pro Shots

Pereira leverde zaterdagavond de assist op de fraaie openingstreffer van Koki Ogawa en kreeg een 8 voor zijn optreden in Sittard, waarmee de Fransman direct de beste speler van de vierde speelronde in de Eredivisie was. Vijf minuten later verdubbelde González (foto) de voorsprong op aangeven van Thomas Ouwejan, de Spanjaard staat met een 7,5 rechts voorin in het Elftal van de Week. Centraal achterin is Nuytinck met een 7 de derde NEC'er.

Heerenveen won zaterdagavond eveneens met ruime cijfers van NAC Breda (4-0) en levert met linksback Mats Köhlert (7,5), goed voor een assist, en middenvelder Simon Olsson (7,5), maker van de 1-0 en aangever bij de 3-0, twee spelers. Dat geldt ook voor FC Utrecht, dat zondagmiddag mede dankzij een doelpunt van Jens Toornstra (7,5) en enkele goede reddingen van doelman Vasilis Barkas (7) met 2-1 van FC Twente won.

PSV won vrij eenvoudig van Go Ahead Eagles, maar alleen Olivier Boscagli verdiende met een 7 een plek in het Elftal van de Week. Joey Veerman en Guus Til (allebei een 7,5) haalden het net niet, onder anderen door het uitstekende spel van Filip Krastev bij PEC Zwolle tegen Heracles Almelo (3-0). Ruben van Bommel scoorde voor AZ twee keer tegen RKC Waalwijk (0-3) en spits Baptiste Guillaume bezorgde Almere City FC een punt tegen FC Groningen (1-1).

Elftal van de Week - Speelronde 4

Barkas (FC Utrecht, 7,0); Pereira (NEC, 8,0), Nuytinck (NEC, 7,0), Boscagli (PSV, 7,0), Köhlert (SC Heerenveen, 7,5); Toornstra (FC Utrecht, 7,5), Olsson (SC Heerenveen, 7,5), Van Bommel (AZ, 7,5); Rober González (NEC, 7,5), Guillaume (Almere City FC, 7,0), Krastev (PEC Zwolle, 7,5)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.