Elftal van de Week: RKC'ers stelen de show

Reacties

In VI's Elftal van de Week is er veel ruimte voor spelers van RKC Waalwijk. Door de 0-5 overwinning op Heracles Almelo vinden we maar liefst vier spelers van Henk Fraser terug.

Elftal van de Week: RKC'ers stelen de show
© Pro Shots

Niet geheel verrassend vult David Min de spitspositie in. De spits scoorde afgelopen zondag tegen Heracles maar liefst drie keer en bracht zijn totaalaantal op tien doelpunten. Min (24) wordt geflankeerd door landskampioen Johan Bakayoko van PSV en Feyenoorder Luka Ivanusec.

Zoals gezegd is Min niet de enige RKC'er in het Elftal van de Week. Etienne Vaessen blonk uit in het doel en ook Shawn Adewoye en Aaron Meijers speelden tegen Heracles een ijzersterke wedstrijd. Kenneth Taylor scoorde twee keer tegen FC Volendam en is de enige geselecteerde Ajacied. Kristijan Belic van AZ en Tjaronn Chery (NEC) vinden we ook terug op het middenveld, in een aanvallende rol. Laatstgenoemde blonk maandagavond uit tegen Excelsior.

De achterhoede wordt voornamelijk gevormd door RKC'ers (Vaessen, Adewoye, Meijers), maar er is ook inbreng vanuit Feyenoord en Almere City, want Lutsharel Geertruida en Théo Barbet hebben ook een plekje af weten te dwingen. Barbet had een belangrijk aandeel in de 1-1 van Almere City tegen SC Heerenveen.

Elftal van de Week:
Vaessen; Geertruida, Adewoye, Barbet, Meijers; Chery, Belic, Taylor; Bakayoko, Min, Ivanusec

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.