Elmander aan basis puntverlies Lyon

De Franse competitie kent na twee speeldagen twee koplopers: Girondins Bordeaux en AS Nancy. Olympique Lyon liep in blessuretijd tegen het eerste puntenverlies op.

Olympique Lyon-Toulouse 1-1De Franse kampioen glipte in blessuretijd de winst uit handen. Lyon had al opmerkelijk veel moeite met Toulouse en dat leidde uiteindelijk zelfs nog tot een gelijkmaker.

De Franse international Florent Malouda leek matchwinner te worden. De linkspoot profiteerde van verwarring die ontstond na een corner van Juninho Pernambucano en opende de score: 1-0.

De gelijkmaker was voor een groot deel op het conto van Johan Elmander te schrijven. De Zweed vond met een voorzet bij de tweede paal de Braziliaan Fabinho die voor 1-1 zorgde.

Lorient-Girondins Bordeaux 0-1Ondanks twee rode kaarten aan de zijde van Lorient hield Bordeaux het bij een bescheiden overwinning. Johan Micoud was op slag van rust verantwoordelijk voor de enige treffer door te profiteren van goed voorbereidend werk van Julien Faubert.

AS Nancy-Sedan 3-1Bordeaux deelt de koppositie na twee speeldagen met Nancy dat zich in de slotfase langs een tiental van Sedan speelde. Ondanks een tweede gele kaart voor Christophe Bastien op slag van rust stond het na 78 minuten nog 0-1 door een goal van Gregory Pujol. Door doelpunten van Benjamin Gavanon, Gaston Curbelo en Tosin Dosunmu pakte Nancy de volle winst uit twee wedstrijden.

Valenciennes-Paris Saint-Germain 0-0Een goed georganiseerd Valenciennes hield nog zonder Patrick Paauwe PSG knap op een gelijkspel. De Parijzenaars hadden wel het betere van het spel, maar konden geen gaten vinden in de defensie van de promovendus.

Olympique Nice-FC Nantes 1-1Julio Rossi bezorgde Nantes twee minuten voor tijd met een fraaie kopstoot het eerste seizoenspunt. Nourdin Boukhari zag de gelijkmaker vanaf de zijlijn, hij werd na een klein uur naar de kant gehaald door trainer Serge Le Dizet. Ederson had Nice vlak voor de wissel van de Marokkaan op voorsprong gezet.