EL-ticket nog in zicht voor Juve na spectaculair duel

Juventus heeft zondagmiddag in eigen huis ternauwernood Genoa verslagen met 3-2. Saillant genoeg zorgde invaller Luca Toni er tegen zijn oude ploeg met een assist en een late treffer voor dat de punten in Turijn bleven.

De Oude Dame startte belabberd aan het duel. Leonardo Bonucci liep op ongelukkige wijze de bal in zijn eigen doel. Voor rust hield Genoa-doelman Eduardo vervolgens de voorsprong vast. Hij hield de actieve Simone Pepe van scoren af en redde bekwaam op een kopbal van Bonucci.

Na de onderbreking was het wel snel raak voor Juventus. Pepe kopte de bal, die nog werd aangeraakt door Marco Rossi, in de lange hoek. Nadat Milos Krasic een fraaie kans liet liggen, kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Antonio Floro Flores schoot via de binnenkant paal raak: 1-2.

De invalbeurt van Toni deed het duel vervolgens kantelen. Eerst stelde de spits Alessandro Matri in staat te scoren. De aanvalspartner van Toni plaatste de bal keurig in de verre hoek.

Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het de beurt aan Toni zelf. Hij prikte de winnende treffer binnen en stelde zo de zege veilig. Door de winstpartij komt Juventus op twee punten van nummer zes AS Roma, dat zaterdag ook won. Die zesde stek geeft recht op een Europees ticket, de huidige zevende positie niet. Genoa blijft middenmoter. Foto: VI Images