Emanuelson en De Jong verliezen opnieuw met Milan

AC Milan heeft opnieuw punten laten liggen in de Serie A. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri ging in eigen huis ten onder tegen laagvlieger Atalanta Bergamo (0-1) en heeft daarmee al twee van de drie competitieduels verloren.

In het eigen San Siro hoopte AC Milan de eerste thuisoverwinning van het seizoen te boeken. Met Nigel de Jong en Urby Emanuelson op het middenveld domineerde de Italiaanse grootmacht in de eerste helft, maar moest het de grote kansen aan Atalanta laten. Francesco Acerbi blunderde na twintig minuten en gaf daarmee een grote kans aan German Denis, maar de spits van Atalanta raakte de lat.

Het duurde ruim een half uur totdat AC Milan voor het eerst gevaarlijk kon worden. Een knal van Stephan El Shaarawy werd echter uitstekend gestopt door doelman Andrea Consigli. De thuisploeg kwam er voor rust nog een aantal keer goed uit, maar Consigli hield Atalanta op de been.

Na de rust ging het over en weer, maar was Atalanta doeltreffend. Na ruim een uur gaf Denis uitstekend voor en plaatste de aanstormende Luca Cigarini de bal onder in de hoek. Emanuelson werd tien minuten voor tijd gewisseld en AC Milan probeerde nog tevergeefs een doelpunt te forceren.

De Milanezen staan na drie duels op slechts drie punten. De zege van Atalanta betekent de eerste winstpartij van het seizoen.

Overige uitslag:Palermo – Cagliari 1-1 Foto: VI Images