Emanuelson en Huntelaar opvallendste afvallers

De bondscoaches Marco van Basten en John van 't Schip hebben de selectie van het Nederlands elftal teruggebracht tot achttien spelers. Voor Klaas-Jan Huntelaar is opnieuw geen plaats.

Met het afvallen van Huntelaar houdt Van Basten vast aan zijn standpunt dat hij met Ruud van Nistelrooy, Dirk Kuijt en Jan Vennegoor of Hesselink niet meer dan drie centrumspitsen in zijn selectie opneemt.

Naast Huntelaar behoren ook Ibrahim Afellay, Urby Emanuelson, Kew Jaliens, Henk Timmer en de geblesseerde Rafael van der Vaart niet tot de wedstrijdselectie voor het duel met Bulgarije. Zij dienen zich wel beschikbaar te houden voor de interland van woensdag tegen Albanië.

Emanuelson stond tijdens de laatste interland tegen Zwitserland (2-1 nederlaag) nog in de basis, terwijl Afellay bij PSV in uitstekende vorm verkeert.

'Zoals eerder aangegeven, was het voor ons niet makkelijk kiezen', verklaarde Van Basten. 'De onderlinge verschillen in deze groep zijn erg klein. Hoewel het een vervelende ervaring is voor de betreffende jongens, kunnen we met z'n allen terugkijken op goede trainingsdagen.'

Afgaand op de verdeling van de trainingshesjes op vrijdag heeft Van Basten een basisplaats ingeruimd voor John Heitinga. De Ajacied, die bij zijn club de laatste weken wordt gebruikt als middenvelder, zal samen met Joris Mathijsen het centrum van de verdediging vormen. Doel: Van der Sar

Verdediging: Melchiot, Heitinga, Mathijsen, Bouma

Middenveld: De Zeeuw, Van Bronckhorst, Sneijder

Aanval: Van Persie, Van Nistelrooy, Babel

Bekijk hier al onze video's