Emnes geeft stadsderby dramatische wending

Veel leuke momenten, een hoog tempo en fraaie doelpunten. De stadsderby Sparta-Feyenoord was het aanzien meer dan waard, met Spartaan Marvin Emnes als ultieme winnaar (3-2).

Voor de stadsderby tegen Sparta waren twijfelgevallen Tim de Cler en Henk Timmer fit genoeg bevonden voor een basisplaats. Beide fysieke aangeslagen Feyenoorders traden op Het Kasteel in de schijnwerpers.

Timmer kende geen rustige middag. Vooral in de eerste helft moest de goalie verschillende keren handelend optreden om te voorkomen dat Sparta zijn productie opvoerde. Vooral Charles Dissels bezorgde Timmer het nodige werk.

Alleen op een schot van Nourdin Boukhari was Timmer kansloos. Sparta mocht zich gelukkig prijzen met deze goal, omdat scheidsrechter Dick Jol een handsbal in de aanloop over het hoofd zag en een polletje de inzet van Boukhari een beslissende stuit meegaf.

Maar op de gelijkmaker an sich viel niets af te dingen. Sparta leverde zeker na de openingstreffer van Theo Lucius een belangrijke bijdrage aan de attractiviteit van de derby en verdiende het doelpunt als beloning voor de aanvalslust. De Cler kende een minder gelukkige middag. De linksback miste koud begonnen aan de tweede helft schlemielig de kans op de 2-1 voor Feyenoord. Keeper Sander Westerveld al gepasseerd gleed hij uit op het moment dat hij de bal wilde binnentikken.

Een paar minuten later was een misverstand van De Cler met André Bahia de aanleiding voor de zeer fraaie treffer van Boukhari. De Marokkaanse linkspoot liet van grote afstand Timmer compleet kansloos.

Het gaat te ver de ongelukkige momenten van De Cler aan te dragen als de reden voor de nederlaag van Feyenoord. De ploeg van trainer Bert van Marwijk joeg naarstig naar doelpunten, maar kwam niet verder dan de fraaie 2-2 van Giovanni van Bronckhorst. Ook omdat Jol een doelpunt van Luigi Bruins om onduidelijke redenen afkeurde.

De wedstrijd kreeg een onverwachte wending door toedoen van Marvin Emnes. De jonge Spartaan slalomde langs drie Feyenoorders en knalde met een hard schot de zeer welkome 3-2 binnen. Sparta heeft nog wat meer lucht in de strijd tegen degradatie, terwijl Feyenoord verwikkeld blijft in de strijd om een plaats in de play-offs voor de Champions League.