Emotie en een verplichte aanvoerdersband: Giroud beleeft prachtige avond

Reacties

Olivier Giroud, topscorer aller tijden van Frankrijk, heeft zondagavond vol emotie afscheid genomen van het Franse publiek. De spits speelde tegen Canada zijn laatste interland op Franse bodem en mocht dat door een mooi gebaar van de spelersgroep als aanvoerder doen. De media in Frankrijk zijn ondanks de omstandigheden niet mild voor de 37-jarige spits.

Emotie en een verplichte aanvoerdersband: Giroud beleeft prachtige avond
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
0 - 0
Canada
Canada

Ondanks het afscheid in Bordeaux regende het onvoldoendes voor Giroud. L'Équipe gaf hem een 3, Le Quotidien du Sport een 4 ('Giroud moet tevreden zijn met een rol als invaller voor de laatste minuten, waarin hij met zijn fysieke kracht wél een impact kan maken') en bij Le Parisien zag men dat iedereen heel graag wilde dat Giroud zou scoren, maar dat dit niet opgepikt werd door het hoofdonderwerp zelf.

Zo nam de topscorer aller tijden zonder doelpunten in Bordeaux afscheid van het Franse publiek. Er waren wel genoeg mooie momenten geweest. De emotie van Giroud bij het zingen van het volkslied, het herhaaldelijk scanderen van zijn naam tijdens de wedstrijd tegen Canada en de publiekswissel inclusief staande ovatie na een kwartier in de tweede helft. Giroud moest daarbij zijn aanvoerdersband weer afstaan aan Antoine Griezmann, die samen met de voltallige spelersgroep had besloten dat Giroud op zondag de eer van het aanvoerderschap moest krijgen.

Na de wedstrijd werd Giroud, een behoorlijk bescheiden speler, door landgenoot Benjamin Pavard naar de fans geduwd om nog wat extra applaus in ontvangst te nemen. Met 57 goals in 133 wedstrijden beschikt Giroud over een puik gemiddelde, mogelijk kan hij dat in Duitsland nog wat opkrikken. De spits stopt na het EK en gaat zich daarna richten op het avontuur in de Verenigde Staten bij Los Angeles FC.

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.