Emotionele Gudelj (26) moet carrière staken: 'Mijn hart kan niet verder'

Reacties

Dragisa Gudelj heeft zijn carrière moeten beëindigen. De verdediger was gestaag bezig om zich in Spanje op te werken, maar hartproblemen dwingen hem tot stoppen met voetballen.

Emotionele Gudelj (26) moet carrière staken: 'Mijn hart kan niet verder'
© Córdoba

Vorig seizoen werd de Spaanse voetbalwereld plots opgeschrikt, toen Gudelj tijdens een duel van Córdoba in elkaar zakte. Dankzij adequaat handelen van de medische dienst en cardioloog Pepe Segura, die van de tribune het veld opkwam, kan de Servisch-Nederlandse voetballer dat verhaal navertellen.

Het duel met Racing de Ferrol leidde echter het einde van de carrière in voor de 26-jarige broer van Sevilla-vedette en ex-Ajacied Nemanja Gudelj. Weliswaar kreeg hij contractverlenging en ging hij spelen met een ingebouwde defibrillator, maar afgelopen seizoen kreeg Gudelj wéér met hartproblemen te kampen.

Hoewel Gudelj tot medio 2025 vast lag bij Córdoba heeft de speler besloten zijn contract in te leveren. Medici verzekerde de geboren Bredanaar dat het beter was om niet meer te voetballen. 'Ik heb alles gegeven, maar mijn hart zei dat het niet meer verder kon', sprak hij in een emotioneel bericht.

Voor Gudelj komt daardoor op 26-jarige leeftijd een einde aan zijn carrière. Hij speelde in de jeugd voor NAC Breda en Ajax. Later ging hij verder bij FC Wohlen (Zwitserland), Vitória Guimarães (Portugal), Cádiz en Córdoba (beiden Spanje).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.