En ineens wordt Gakpo gezien als grootste kanshebber op de EK-topscorerstitel

ADVERTORIAL - Het Nederlands elftal leverde dinsdagavond een puike collectieve prestatie door met 0-3 van Roemenië te winnen in de achtste finales van het EK. Na afloop ging het veel over één man: Cody Gakpo. Bij de bookmakers, waaronder Unibet, wordt de gevaarlijkste Oranje-aanvaller momenteel gezien als grootste kanshebber op de EK-topscorerstitel.

En ineens wordt Gakpo gezien als grootste kanshebber op de EK-topscorerstitel

Met vier wedstrijden in de benen staat de teller momenteel op drie goals voor Gakpo. Tot drie keer toe vielen deze goals op dezelfde manier: vanaf links naar binnen snijden en de goal vinden met rechts. Gakpo laat net als op het WK van 2022 zien dat hij kan excelleren op toernooien. Volgens Oranje- en Liverpool-ploeggenoot Virgil van Dijk komt dit niet uit de lucht vallen. 'Hij speelt al minimaal een jaar op zo’n hoog niveau', aldus Van Dijk na afloop van het duel tussen Roemenië en Oranje.

Gakpo is niet de enige speler op het EK die momenteel op een doelpuntentotaal van drie staat. Ook Georges Mikautadze, Ivan Schranz en Jamal Musiala hebben dit gepresteerd. Alleen Gakpo en Musiala zitten nog in het toernooi, aangezien het Georgië van Mikautadze en Slowakije van Schranz zijn uitgeschakeld. Wat Gakpo mogelijk als voordeel op Musiala heeft, is dat Oranje aan de ‘zwakkere’ kant van het schema zit. De laagste odd die je op Unibet kan spelen voor de topscorerstitel is die van 5.50 voor Gakpo. Om dat in perspectief te plaatsen: voorafgaand aan het EK stond diezelfde odd nog op 40.00. Musiala volgt momenteel met een quotering van 6.50.

Overige topscorer-odds

- Harry Kane: 7.00
- Kylian Mbappé: 11.00
- Kai Havertz: 12.00
- Jude Bellingham: 15.00
- Niclas Füllkrug: 19.00

Welke Nederlanders komen in de buurt?
Een blik op de lijst met odds verraadt dat er nog twee Nederlanders als kanshebbers worden gezien voor de topscorerstitel. Dat zijn Donyell Malen en Memphis Depay. Malen torpedeerde zichzelf tegen Roemenië met twee goals ineens omhoog op de ranglijsten, terwijl de teller voor Memphis op één staat. Laatstgenoemde is normaal gesproken wel verantwoordelijk voor de strafschoppen. Voor Malen staat een odd van 18.00 en de wedden op Memphis als topscorer kan je 26.00 keer je inzet opleveren.

Klik hier om een van de weddenschappen te spelen bij Unibet!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's