Endrick in tranen tijdens Real Madrid-presentatie in volgepakt Bernabéu

Reacties

Endrick is officieel speler van Real Madrid. De achttienjarige aanvaller werd zaterdagmiddag in het Estadio Santiago Bernabéu gepresenteerd aan duizenden uitzinnige Madrileense fans en dat zorgde voor een emotioneel moment bij de hoofdrolspeler zelf.

Endrick in tranen tijdens Real Madrid-presentatie in volgepakt Bernabéu
© Pro Shots

Een kleine week geleden werd Endrick achttien jaar oud, en dat betekende dat hij vanaf dat moment officieel mocht tekenen bij Real Madrid. Dat is zaterdagmiddag gebeurd. De Braziliaan heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor zes seizoenen aan De Koninklijke verbindt. Naar verluidt betalen zij een totaalsom van zeventig miljoen euro aan Palmeiras, de voormalig werkgever van Endrick, die in Madrid gaat spelen met rugnummer zestien.

Nadat Endrick succesvol medisch was gekeurd en de handtekeningen onder zijn contract waren gezet, kon het spektakel beginnen in Bernabéu. De huisvesting van Real Madrid was inmiddels volgelopen met duizenden fans, net als dat enkele weken geleden bij Kylian Mbappé het geval was. Naar schatting waren er zo'n veertig duizend fans op het evenement afgekomen.

Pérez verwelkomt Endrick
Nadat Florentino Pérez had verteld hoe geweldig de club Real Madrid is, was het tijd voor Endrick om het Bernabéu te betreden. De voorzitter sprak de nieuwe aanwinst toe. 'Een dag als vandaag hebben alleen grote spelers meegemaakt. Je gaat hier teamgenoten van het Braziliaanse team ontmoeten, die je zullen hebben verteld wat het betekent om speler van Real Madrid te zijn. Vandaag begint je verhaal. Welkom in je nieuwe huis', aldus Pérez.

Endrick schiet vol
Vervolgens was het woord aan Endrick, die nog met een grote glimlach begon. 'Ik wil iedereen bedanken voor hun komst. Ik ga jullie erbij betrekken, ik had dit allemaal niet verwacht, zoveel mensen', aldus het talent, dat vervolgens besefte wat hem allemaal overkwam. Hij (en zijn ouders) barstten in tranen uit. 'Ik ben altijd een grote fan van Real Madrid geweest en vanaf vandaag ga ik hier spelen. Ik heb geen woorden om te beschrijven wat er allemaal gebeurt. Ik heb altijd al hier willen zijn en vandaag is dat uitgekomen', besloot Endrick, die afsloot met de bekende Real Madrid-spreuk 'Hala Madrid!'

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Endrick
Meer over Endrick
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.