Engeland vermaakt zich tegen zwak Wales

Engeland kende opmerkelijk weinig problemen in de Britse derby tegen Wales. De ploeg van Sven-Göran Eriksson speelde met de kleine buurman maar verzuimde lange tijd afstand te nemen. David Beckham besliste het ongelijke duel uiteindelijk met een kunststukje (2-0).

Engeland vermaakt zich tegen zwak Wales

De aanvoerder van Engeland toonde op Old Trafford weer eens over een ongeëvenaarde traptechniek te beschikken. Deze keer had Becks niet eens een vrije trap nodig om dat te bewijzen. Een kwartier voor tijd kreeg hij de bal aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied. Met veel vaart en effect mikte hij het leer in de verre kruising.

De tweede treffer van Engeland liet overigens veel te lang op zich wachten. Na de snelle 1-0 - Frank Lampard scoorde met een van richting veranderd schot al in de vierde minuut - misten de Engelse aanvallers veel kansen. Zo schoot Wayne Rooney op de paal en voerde Michael Owen zijn dribbels vaak te ver door.

Wales mocht daarom theoretisch blijven hopen op een puntje. De ploeg van Mark Hughes kreeg een paar minikansjes op de gelijkmaker maar scoorde niet. Waardoor Engeland na drie duels aan de leiding gaat in Groep 6 met zeven punten. Oostenrijk kan op gelijke hoogte als het zaterdag wint van Polen.

Bekijk hier al onze video's