Engelse belangstelling voor NEC-aanvaller Hansen

Reacties

Sontje Hansen heeft zich afgelopen seizoen in de kijker gespeeld bij verschillende clubs uit Engeland. De 22-jarige aanvaller van NEC kan rekenen op interesse van onder meer Leeds United en Birmingham City.

Engelse belangstelling voor NEC-aanvaller Hansen
© Pro Shots

NEC nam Hansen vorig jaar transfervrij over van Ajax. In dienst van de Nijmeegse club kwam hij tot zes goals en zeven assists in 38 officiële wedstrijden. Deze zomer moest hij een groot deel van de voorbereiding missen door een blessure aan zijn knie. Inmiddels traint de vleugelspeler wel weer mee met de selectie van trainer Rogier Meijer.

Mogelijk heeft Hansen zijn laatste wedstrijd voor NEC al wel gespeeld, als een van de geïnteresseerde clubs uit Engeland doorzet. Bij Leeds, dat uitkomt in het Championship is Hansen een kandidaat om landgenoot Crysencio Summerville op te volgen. Hij is op weg naar Premier League-club West Ham United.

Een niveau lager, in de League One, is Birmingham geïnteresseerd. De gedegradeerde club kijkt met veel belangstelling naar de Eredivisie. Eerder trok de club al Emil Hansson (Heracles Almelo) en Willum Willumsson (Go Ahead Eagles) aan. Als NEC bereid is om Hansen te laten gaan, dan kan de club een hoge transfersom vragen. De speler ligt immers nog drie jaar vast.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.