Engelse media hopen op Guardiola als bondscoach: 'Dat is geen nee'

Reacties

Na de overwinning in Finland heeft Engeland weer wat kleur op het gezicht gekregen. Buiten dat het aan de andere kant van de Noordzee over het vertoonde spel van de Engelsen ging, was nog één hot topic: Wie moet nou de vaste bondscoach van The Three Lions worden?

Engelse media hopen op Guardiola als bondscoach: 'Dat is geen nee'
© Pro Shots
Finland
Finland
1 - 3
Engeland
Engeland

'Voor een team als Engeland dat zeventig procent balbezit had, verwacht je in aanvallend opzicht toch nog meer', begon analyticus Roy Keane tegenover ITV. De voormalig controleur wil niet te kritisch zijn op Engeland. 'Maar ze hebben drie keer gescoord, dus ik wil niet te hard voor ze zijn. De eerste twee goals waren van hoge kwaliteit. Ze hebben het professioneel uitgespeeld, maar het was ook niet meer dan dat.'

Carsley, Guardiola of Tuchel?
Zondagmiddag werd bekend dat Carsley, die momenteel voor de groep staat als interim-bondscoach, zichzelf niet heeft aangeboden voor de full-time klus. Na afloop van het duel met Finland zei Carsley er bij ITV nog wat opmerkelijks over. 'Iedereen wil altijd maar dat er een kant gekozen wordt, maar ik sta er echt heel open in. Ze (de FA, red.) waren duidelijk over wat ze van me wilden, maar deze baan heeft gewoon een coach van wereldklasse nodig. Ik ben op het pad om daar te komen', aldus de interim-bondscoach.

Die laatste opmerking doet het nodige stof opwaaien in Engeland. Een coach van wereldklasse, vindt Carsley dat zichzelf niet en zegt hij daarmee eigenlijk dat de FA voor een andere coach moet gaan? De afgelopen dagen dook de naam van Thomas Tuchel al op, maar The Athletic heeft nog een andere topkandidaat voor ogen: Pep Guardiola.

'Als iets te goed klinkt om waarheid te zijn, dan is het vaak ook zo. Maar zou Guardiola voor Engeland willen gaan? Al is het voor één jaar als post-Manchester City klus om alleen het WK te doen', begint het Engelse kwaliteitsmedium, dat vervolgens opsomt wat Guardiola in de laatste maanden allemaal heeft gezegd over zijn toekomst. 'Dat is in ieder geval zeker nog geen nee', klinkt het.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.