Engelse media: Ten Hag blijft coach van Man Utd

Reacties

Erik ten Hag blijft ook volgend seizoen manager van Manchester United. Dit is althans de lezing van vooraanstaande media in Engeland. Het besluit volgde in een evaluatiegesprek na een lastig seizoen. Man Utd eindigde als achtste in de Premier League, maar won wel de FA Cup.

Engelse media: Ten Hag blijft coach van Man Utd
© Pro Shots

Journalisten van The Times en The Athletic melden dat Ten Hag aanblijft. De Nederlandse coach, die twee jaar geleden de overstap van Ajax naar Old Trafford maakte, beschikt nog over een contract tot medio 2025. In Engeland werd echter ook veel geschreven over een eventueel ontslag van Ten Hag, die via de Premier League naast Europees voetbal greep dit seizoen. Uiteindelijk werd er via het winnen van de FA Cup alsnog Europees voetbal behaald.

Volgens bronnen sprak Ten Hag dinsdag met de clubleiding van Man Utd en was het voor beide partijen de intentie om met elkaar door te gaan. Er zou in de toekomst zelfs gesproken gaan worden over het verlengen van het huidige contract. 'Ik verneem dat ze (de eigenaren, red.) alles willen veranderen maar met mij willen bouwen. Dat is tenminste hetgeen wat ze direct tegen mij zeggen en wat ze uitspreken', vertelde Ten Hag vorige maand in gesprek met VI.

Nu het er inderdaad op lijkt dat Man Utd verdergaat met Ten Hag, kan de Nederlandse coach zich richten op eerherstel in Engeland en Europa. Door de FA Cup-zege gaat de club volgend seizoen de hoofdfase van de Europa League in. Dit seizoen werd Man Utd al in de groepsfase uitgeschakeld in de Champions League. In een groep met Bayern München, FC Kopenhagen en Galatasaray werden de Engelsen teleurstellend vierde.

Mocht Ten Hag inderdaad aanblijven op Old Trafford, zijn er volgend seizoen twee Nederlandse managers actief in de Premier League. Liverpool stelde vorige maand Arne Slot aan als opvolger van Jürgen Klopp. Het nieuwe seizoen in Engeland gaat op 17 augustus van start.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.