Engelse scheidsrechtersbond grijpt in na VAR-blunder bij Spurs-Liverpool

Reacties

De Engelse scheidsrechtersbond PGMOL hoopt met nieuwe maatregelen een VAR-blunder zoals bij de competitiewedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Liverpool in de toekomst te kunnen voorkomen. Dat heeft de Engelse scheidsrechtersbaas Howard Webb laten weten.

Engelse scheidsrechtersbond grijpt in na VAR-blunder bij Spurs-Liverpool
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 1
Liverpool
Liverpool

De arbitrage bij Tottenham-Liverpool ging eind vorige maand in de fout toen ten onrechte een goal van Liverpool-aanvaller Luis Díaz werd afgekeurd. Terwijl de VAR tot de conclusie kwam dat de Colombiaan niet buitenspel stond in aanloop naar zijn doelpunt en die informatie deelde met zijn collega's, werd het duel al hervat door scheidsrechter Simon Hooper.

Tottenham won de wedstrijd uiteindelijk en na afloop was er veel commotie over de afgekeurde goal van Díaz. De PGMOL meldde na afloop dat er een 'menselijke fout' was gemaakt. Liverpool-manager Jürgen Klopp meende vervolgens dat het duel opnieuw gespeeld moest worden.

'In de dagen na de wedstrijden hebben we onderzocht welke maatregelen we moesten nemen rond onze communicatie', aldus scheidsrechtersbaas Webb bij Sky Sports. Webb stelt dat de arbiter op het veld en de VAR in hun onderlinge communicatie een 'extra dubbelcheck' gaan invoeren, waarin ook de assistent-VAR (AVAR) een extra controlerende rol krijgt.

Webb pleit ook voor transparantie naar de buitenwereld. 'We kwamen tot de conclusie dat we de audio van deze VAR-situatie vrij moesten geven om iedereen te kunnen laten zien wat er fout ging. Het was een menselijke fout, een moment van concentratieverlies. Laten we hopen dat dit niet nog eens zal gebeuren', vertelde de voormalig scheidsrechter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.