Enrico Chiesa verruilt Lazio Roma voor Siena

Enrico Chiesa heeft een nieuwe club gevonden. De 32-jarige spits, die gisteren met Lazio Roma een ontbinding van zijn contract overeenkwam, gaat spelen voor Serie A-debutant Siena.

Enrico Chiesa verruilt Lazio Roma voor Siena

De club en de speler reageerden dolenthousiast op de website van Siena. 'Ik ben zeer gelukkig dat ik voor de zwart-witte club kan gaan spelen en ik hoop met mijn ervaring en goals een bijdrage te leveren aan het eerste seizoen ooit in de Serie A', aldus ex-international Chiesa.

Siena's algemeen directeur Nelso Ricci had woorden van gelijke strekking ingestudeerd. 'Dank je dat je hebt gekozen voor onze kleuren en onze club. Ik ben er van overtuigd dat je ons vele doelpunten zult schenken en dat je gelukkig zult zijn bij ons.'

Chiesa moest vorig seizoen genoegen nemen met een bijrol bij Lazio en ziet er nu naar uit om weer van belang te zijn. 'We zullen keihard en zeer gemotiveerd werken om ons doel te bereiken. En dat is om niet te degraderen. Dit wordt een belangrijk jaar voor mij en Siena.'

Chiesa scoorde in zijn carrière 131 keer in 342 wedstrijden. Het leeuwendeel daarvan maakte hij in de Serie A. Bij Sampdoria, Parma, Fiorentina en Lazio kwam hij tot 106 doelpunten in competitieverband.

Bekijk hier al onze video's