Enthousiaste Farioli reageert op Europa League-loting

Reacties

Francesco Farioli kijkt nu al uit naar de groepswedstrijden die Ajax gaat spelen in de Europa League. Lazio is een van de tegenstanders waar de Italiaanse coach van de Amsterdammers al een aardig beeld van heeft.

Enthousiaste Farioli reageert op Europa League-loting
© Pro Shots

Farioli volgde de loting vrijdagmiddag met stafleden en verschillende spelers. 'Je bent nieuwsgierig wie je gaat treffen. Dat we met Lazio een Italiaanse club gaan treffen is leuk, het is altijd leuk om tegen een team uit je eigen land te spelen. Daarnaast vind ik het mooi dat er twee Turkse tegenstanders zijn. Turkije was het decor bij een belangrijk hoofdstuk in mijn leven', reageerde de voormalige trainer van Karagümrük en Alanyaspor bij Ziggo Sport.

Farioli wilde niet specifiek inzoomen op de wedstrijden tegen Besiktas en Galatasaray. 'Ik kijk naar alle wedstrijden uit. We willen een serieuze rol gaan spelen in deze competitie en met de nieuwe opzet zijn alle wedstrijden belangrijk. Die opzet zorgt voor nieuwgierigheid, het gaat anders worden. We hebben een beeld van hoe het gaat zijn, maar we moeten het ook gaan ervaren', zei de coach over het spelen van acht groepswedstrijden tegen acht verschillende tegenstanders.

Lazio is een van de meest gerenommeerde opponenten voor Ajax in het tweede toernooi van Europa. De grootmacht uit Rome eindigde vorig seizoen als zevende in de Serie A en heeft de van Hellas Verona overgekomen Marco Baroni aangesteld als nieuwe trainer. Farioli: 'Ze zijn een nieuw project gestart met een nieuwe coach. Volgens mij is er veel enthousiasme. Lazio is van oudsher een grote club, niet alleen in Italië, maar ook Europees. Ze spelen vrijwel elk seizoen Europees voetbal en hebben veel ervaring in de selectie. Dat gaat een lastige wedstrijd worden.'

Zaterdag wordt het exacte programma van Ajax in de Europa League bekendgemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.