'Er waren scheidsrechters die beter het shirt van de tegenstander aan konden'

Reacties

RKC Waalwijk-trainer Henk Fraser beklaagde zaterdagavond na de nederlaag van zijn ploeg tegen NAC Breda het gebrek aan consequentie bij de arbitrage en het gebrek aan meedogenloosheid bij zijn verdedigers.

'Er waren scheidsrechters die beter het shirt van de tegenstander aan konden'
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
4 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Er waren geen klachten over de rode kaart van RKC'er Faissal Al Mazyani, de vijfde van het seizoen. Maar: had NAC-verdediger Jan Van den Bergh niet óók moeten vertrekken? 'Ik werd er door mensen om me heen op geattendeerd, maar heb het niet gezien.' ESPN was niet te beroerd om de trainer van RKC de bewuste actie even te tonen.

'Oké', begon Fraser. 'Kijk, met deze man had ik dat helemaal niet, maar ik heb dit seizoen scheidsrechters gehad bij wie ik dacht je kan beter het shirt van de tegenstander aandoen', aldus de coach. Toch vindt Fraser, bij het bestuderen van de beelden, dat Joey Kooij rood had moeten trekken. 'Als ik het nu terugzie… als dit een speler van mij was…', insinueert Fraser dat zijn ploeg hier wél een rode kaart voor zou hebben gekregen. 'En des te opmerkelijker van de VAR. Die heeft voldoende tijd.'

In de ogen van Fraser is er geen peil te trekken op de beslissingen van scheidsrechters in de Eredivisie. Met het oog op mogelijke represailles vanuit Zeist uitte hij die onvrede zo kalm mogelijk. 'Het is niet de eerste keer dit seizoen dat ik me verbaas over het inconsequente bij scheidsrechters. Maar goed, we mogen niet meer emotioneel reageren. Niet in het veld, en ik probeer het daarna ook niet te doen.'

Behalve voor Kooij had de trainer ook kritiek in petto voor zijn eigen club. 'Ik vond ons in de eerste helft veel te apathisch, ook aan de bal. Als ouwe lul en oud-verdediger is voor mij niets frustrerender dan vier tegengoals uit dode spelmomenten. Het gaat om meedogenloosheid, en dat heb ik aan de andere kant wél gezien', verzucht Fraser.

RKC blijft achter met één punt uit tien wedstrijden en heeft nu al acht punten achterstand op de nummer vijftien, op dit moment is dat FC Groningen. Er wacht de Brabanders een cruciale week in eigen huis: woensdagavond in de beker tegen Vitesse, zondagmiddag komt Almere City naar het Mandemakers Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.