Eredivisie meteen los: vroeg rood voor NAC, droomstart Groningen

Reacties

FC Groningen heeft vrijdagavond al heel vroeg de ban gebroken in het nieuwe Eredivisie-seizoen. Leandro Bacuna schoot na acht minuten raak uit een strafschop, die werd veroorzaakt door NAC Breda-debutant Enes Mahmutovic.

Eredivisie meteen los: vroeg rood voor NAC, droomstart Groningen
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
4 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Zo begon de rentree van NAC in de Eredivisie dramatisch. Nadat aanvoerder Jan Van den Bergh al na één minuut en zes seconden geel had gekregen, moest Mahmutovic vijf minuten later direct van het veld wegens het vastgehouden van de doorgebroken Jörg Schreuders. De toegekende penalty werd onberispelijk benut door Bacuna, die de bal in de bovenhoek mikte.

Door de rode kaart voor Mahmutovic kon NAC-trainer Carl Hoefkens zijn plannen bij zijn Eredivisie-debuut direct in de prullenbak gooien. Aanvaller Roy Kuijpers moest al na twaalf minuten plaatsmaken voor verdediger Martín Koscelník. Om zijn trainer de gelegenheid te geven de boel opnieuw neer te zetten, veinsde NAC-doelman Daniel Belica even een blessure om het spel op te houden.

Zo kende het na een seizoen teruggekeerde Groningen een uitstekende start tegen medepromovendus NAC. Vorig jaar was het Robert Mühren die het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen in de Eredivisie maakte en FC Volendam zo een droomstart bezorgde. Toch won Vitesse uiteindelijk nog met 1-2. Opmerkelijk genoeg degradeerden beide clubs aan het einde van de rit.

De laatste tien eerste doelpuntenmakers van het Eredivisie-seizoen:

Jaar Speler
2014 Jesper Drost (PEC Zwolle)
2015 Iliass Bel Hassani (Heracles Almelo)
2016 Queensy Menig (PEC Zwolle)
2017 Cyriel Dessers (FC Utrecht)
2018 Mike van Duinen (PEC Zwolle)
2019 Lennart Thy (PEC Zwolle)
2020 Lucas Woudenberg (SC Heerenveen)
2021 Tibor Halilovic (SC Heerenveen)
2022 Paul Gladon (Fortuna Sittard)
2023 Robert Mühren (FC Volendam)

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.