Eredivisie start met meeste buitenlandse trainers deze eeuw

Reacties

De Eredivisie gaat van start met opvallend veel buitenlandse trainers. Zo hebben Ajax en Feyenoord met de Italiaan Francesco Farioli en de Deen Brian Priske voor het eerst sinds het seizoen 1981/82 allebei een niet-Nederlandse coach.

Eredivisie start met meeste buitenlandse trainers deze eeuw
© Pro Shots

Het Belgische trio Carl Hoefkens (NAC), Maarten Martens (AZ) en Peter Maes (Willem II) brengt het totaal zelfs op vijf buitenlandse trainers. Dat is het hoogste aantal bij de start van de competitie sinds 1998/99. Toen waren het er liefst zeven: Morten Olsen (Ajax), Fritz Korbach (De Graafschap), Hans Meyer (FC Twente), Jimmy Calderwood (NEC), Herbert Neumann (NAC), Bobby Robson (PSV) en Artur Jorge (Vitesse).

In de prehistorie van de Eredivisie leverden die internationale invloeden veel succes op. Oostenrijkse en Engelse coaches pakten zeven van de eerste negen titels. Deze eeuw valt de opbrengst echter tegen. In de laatste 22 seizoenen wist slechts één buitenlandse trainer de Eredivisie te winnen. Farioli, Martens en Priske zullen hopen in de voetsporen te treden van de Engelsman Steve McClaren, die in 2010 zegevierde met FC Twente. 

Draai warm voor de Eredivisie en KKD!

Perfect voorbereid zijn op het nieuwe seizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie? Bestel dan hier ons extra dikke bewaarnummer, met alle transfers, selecties en verwachte opstellingen!
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.