Eriksen: 'Dit voelt als een nederlaag, dat mag tegen Twente niet gebeuren'

Christian Eriksen vertolkte woensdagavond een hoofdrol bij Manchester United tijdens het Europa League-duel met FC Twente. De Deense spelmaker was na afloop teleurgesteld over het gelijkspel (1-1) en vond dat United dat zichzelf moest aanrekenen.

Manchester United
1 - 1
FC Twente
FC Twente

Eriksen zette United in de eerste helft op voorsprong met een rake knal, maar liet zich de bal in de tweede helft afsnoepen in aanloop naar de gelijkmaker van Sam Lammers. 'Ik dacht dat de matchwinner zou worden toen ik mijn doelpunt maakte, maar het liep anders', reageerde de 32-jarige ex-Ajacied bij TNT Sports. 'We zijn teleurgesteld als team. Natuurlijk wilden we op het einde meer, maar het was bij lange na niet goed genoeg.'

In de kleedkamer hebben de spelers van United elkaar volgens Eriksen kritisch aangekeken. 'Het leek erop alsof zij het meer wilden dan wij, dat mag nooit het geval zijn. Dat hebben we ook tegen elkaar gezegd.' De Deense middenvelder benadrukte dat de spelers van United dat heus wel beseffen. 'Iedereen kijkt kritisch naar zijn eigen optreden. We zijn allemaal profs, weten wat we moeten doen. Dan mag dit niet gebeuren in een wedstrijd als vandaag.'

De ploeg van Erik ten Hag speelde afgelopen zaterdag al doelpuntloos gelijk tegen Crystal Palace (0-0) en kwam nu ook bij de start van de Europa League niet verder dan een punt. 'We hebben niet verloren, maar dit voelt als een nederlaag. En dat mag in een thuiswedstrijd tegen Twente niet gebeuren', besloot Eriksen, die zich met United nu opmaakt voor een kraker in de Premier League. Tottenham Hotspur komt zondag naar Old Trafford.