Eriksson bestempelt Sir Alex Ferguson in nieuwe documentaire als 'rare man'

Reacties

Donderdag publiceert Amazon Prime een documentaire over het leven van Sven-Göran Eriksson. Daarin blikt de ongeneeslijk zieke Zweed onder meer terug op zijn samenwerking met Sir Alex Ferguson en Wayne Rooney.

Eriksson bestempelt Sir Alex Ferguson in nieuwe documentaire als 'rare man'

In de docu zegt Eriksson een goed leven te hebben gehad. 'Heb geen spijt, maar lach. Trainers, spelers, supporters: bedankt. Het was fantastisch.' De voormalig bondscoach van Engeland kampt met alvleesklierkanker en maakte begin dit jaar bekend niet meer beter te worden. De verwachting was toen dat hij niet langer dan een jaar meer te leven had.

Om de gedachte aan Eriksson levend te houden, verschijnt een docu over de Zweed. Een van de passages is de blessure van Wayne Rooney op het EK 2004. De destijds achttienjarige aanvaller liep in de kwartfinale tegen Portugal een breuk in zijn middenvoetsbeentje op. Dat gebeurde Rooney een paar maanden voor het WK 2006 opnieuw.

Geen gentleman meer
Volgens de BBC, dat de docu al heeft mogen bekijken, vertelt Eriksson dat Ferguson hem vaak opbelde over de fitheid van het toptalent van United. Hij beschrijft de iconische manager van United als een rare man. 'Als je United op een manier benadert die hij niet leuk vindt, dan stopt hij met het zijn van een gentleman.'

Rooney raakte uiteindelijk op tijd fit voor het WK 2006. Tijdens zijn allerlaatste persconferentie als bondscoach van Engeland noemde Eriksson de huidig manager van Plymouth Argyle 'de golden boy van het Engelse voetbal'. De toenmalig bondscoach smeekte de Engelse pers om Rooney niet 'te vermoorden'. Dat Eriksson voor hem op de bres sprong, kon Rooney enorm waarderen.

'Het feit dat dat zijn laatste taak was als bondscoach van Engeland, toont de klasse van Sven aan', zegt Rooney over zijn voormalige leermeester.

Eriksson werd in maart op Anfield in het zonnetje gezet tijdens een benefietwedstrijd tussen Liverpool en Ajax. Hoe dat was, lees je op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.