Erop of eronder voor Henk de Jong met Cambuur na dramatische start

ADVERTORIAL - Maandagavond gaat Cambuur op bezoek bij Jong FC Utrecht. En er staat zeker wat op het spel: de laatste plek in de Keuken Kampioen Divisie. Langzaam maar zeker begint zelfs de druk op clublegende Henk de Jong wat toe te nemen, dus zou een zege op de hekkensluiter uitstekend uitkomen. Blik vooruit en speel mee met Unibet!

Erop of eronder voor Henk de Jong met Cambuur na dramatische start
© Pro Shots
Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht
20:00
SC Cambuur
SC Cambuur

In het seizoen 2021/22 werd Cambuur nog knap negende in de Eredivisie. In een paar jaar tijd is de ploeg van clubicoon De Jong afgegleden van een Eredivisie-ploeg in het linkerrijtje naar de staart van de Keuken Kampioen Divisie. Na een zeventiende plek en bijbehorende degradatie eindigde Cambuur vorig seizoen slechts dertiende in de KKD, vijf plekken onder een plaats die recht gaf op een ticket voor de play-offs.

Dit seizoen startte Cambuur met hernieuwde energie. De Friezen mochten eindelijk hun nieuwe stadion in gebruik nemen, maar de harde realiteit is dat de Cambuur-fans nog weinig reden tot juichen hebben gehad. De ploeg won de openingswedstrijd van MVV, gevolgd door nederlagen tegen Helmond Sport, TOP Oss, FC Dordrecht en Jong Ajax. Vorige week maandag volgde een punt tegen Roda JC.

Opvallend verschil in tegengoals

Deze maandag wordt het erop of eronder voor De Jong en Cambuur. De ploeg die momenteel voorlaatste staat in de KKD, gaat op bezoek bij de drager van de rode lantaarn: Jong FC Utrecht, dat als enige club nog zonder zege is. De Utrechtse beloftenploeg krijgt van alle clubs gemiddeld de meeste tegengoals per wedstrijd (2,2). Opvallend genoeg staat Cambuur verdedigend juist sterk. Alleen FC Den Bosch (0,6 per duel) krijgt gemiddeld minder tegengoals dan de club uit Leeuwarden (0,8).

Daarnaast staat Cambuur ook nog op de tweede plek als het gaat om het meeste gemiddeld balbezit. Alleen FC Emmen heeft meer de bal. Dat weet Cambuur echter niet om te zetten in veel kansen. Qua aantal schoten op doel staat Cambuur op de veertiende plek. De tactiek om vooral op de voorzet te spelen, sorteert nog niet bepaald effect. De ploeg die gemiddeld de meeste voorzetten per wedstrijd geeft, heeft het net in zes duels pas één keer gevonden.

Weddenschap Quotering
Gelijk met rust, Cambuur wint 5.50
Cambuur wint en beide teams scoren 3.50
Eindstand: 0-0 14.00

Bij de wedkantoren is Cambuur desalniettemin de favoriet. Inzetten op winst van de bezoekers heeft een quotering van 1.98. Een gelijkspel staat op 3.75 en winst voor Jong Utrecht op 3.55. Inzetten op beide teams scoren – nee kan je 2.43 keer je inzet opleveren.

De Graafschap kijkt omhoog

Op maandagavond 20.00 uur staat er nog een duel in de KKD op het programma. Voormalig club van De Jong De Graafschap speelt uit bij het zeer wisselvallige Jong AZ. De Graafschap komt bij een zege op de vierde plek te staan, drie punten onder koploper FC Den Bosch. De grote vraag is echter in welke vorm en samenstelling de Superboeren Jong AZ treffen.

De Alkmaarders begonnen de competitie met een 6-1 zege op Roda JC en gingen vervolgens met 6-0 af tegen Den Bosch. Daarna volgden een zege, een gelijkspel en een nederlaag. Doordat Jong AZ dinsdag met 1-2 van Jong Ajax won, heeft het nu evenveel punten als De Graafschap. Winst van Jong AZ staat op een quotering van 2.70. Een zege van De Graafschap op 2.30.

Wat verwacht jij van deze KKD-avond? Bekijk het uitgebreide aanbod van Unibet en speel mee!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's