Espanyol kan opgelucht ademhalen na bekendmaking Deense selectie

Reacties

Espanyol kan in de play-offs gewoon een beroep doen op Martin Braithwaite. De 32-jarige aanvaller is buiten de selectie van Denemarken voor het EK in Duitsland gelaten.

Espanyol kan opgelucht ademhalen na bekendmaking Deense selectie
© Pro Shots
Slovenië
Slovenië
1 - 1
Denemarken
Denemarken

Waar in veel landen de play-offs al gespeeld zijn of zo goed als afgerond zijn, gaan ze in Spanje nog even door. Espanyol staat vierde in de Segunda División en gaat daardoor de play-offs om promotie naar La Liga in. De finale daarvan wordt afgewerkt op 23 juni, als het EK al even onderweg is. Braithwaite is van levensbelang voor Espanyol dit seizoen. Hij was 21 keer trefzeker in 38 competitieduels tot dusver. De voormalig aanvaller van onder meer Barcelona speelde vorig jaar zijn laatste interland. 

Braithwaite moet in de Deense EK-selectie voorrang verlenen aan de nodige oude bekenden uit de Eredivisie. Zo is het Anderlecht-duo Kasper Dolberg (ex-Ajax) en Anders Dreyer (ex-SC Heerenveen geselecteerd. Achterin hebben Joachim Andersen (ex-FC Twente) en Rasmus Kristensen (ex-Ajax) een verleden in Nederland. Op het middenveld geldt dat voor Christian Eriksen, die net als clubgenoot Rasmus Højlund een belangrijke rol speelt in de plannen van bondscoach Kasper Hjulmand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 3 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.