Espanyol te sterk voor concurrent Deportivo La Coruña

In de kelder van de Primera División heeft Espanyol een belangrijke overwinning geboekt op Deportivo La Coruña. Levante ging hard onderuit op bezoek bij Rayo Vallecano.

Espanyol te sterk voor concurrent Deportivo La Coruña

Espanyol - Deportivo La Coruña 2-0Voorafgaand aan de zeventiende speelronde in Spanje hadden Espanyol en Deportivo La Coruña beide twaalf punten, waarmee zij respectievelijk de negentiende en twintigste plaats bezetten. Het degradatieduel werd gewonnen door Espanyol, dat na ruim een half uur op voorsprong kwam via Simão. De voormalig vleugelaanvaller van Barcelona scoorde uit de rebound. Invaller Cristian Stuani maakte er kort voor tijd 2-0 van op aangeven van Raúl Baena.

Rayo Vallecano - Levante 3-0Levante, eerder dit seizoen een van de tegenstanders van FC Twente in de Europa League, kreeg een pak slaag in het uitduel met Rayo Vallecano. Na een klein uur opende José Ignacio Martínez García de score op aangeven van Roberto Trashorras, waarna de thuisclub in de slotfase via treffers van Piti en Franco Vazquez zelfs nog uitliep naar een 3-0 overwinning.

Real Sociedad - Sevilla 2-1Sevilla blijft dit seizoen maar aanmodderen in de Primera División. De ploeg van trainer Míchel behaalde slechts één punt uit de laatste vijf competitieduels en op bezoek bij Real Sociedad ging het opnieuw mis. Carlos Vela en Alberto De la Bella scoorden namens de Basken en alleen Gary Medel kon daar iets tegenover stellen. Hedwiges Maduro bleef de hele wedstrijd op de bank.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's