Ethan Mbappé (17) spreekt zich uit: 'Moeilijke naam om mee te leven'

Reacties

Niet alleen Kylian Mbappé, maar ook Ethan Mbappé vertrok deze zomer bij Paris Saint-Germain. De zeventienjarige Mbappé-telg tekende bij Lille en liet op de presentatie doorschemeren dat hij ook uit Parijs was vertrokken wanneer Kylian zou zijn gebleven.

Ethan Mbappé (17) spreekt zich uit: 'Moeilijke naam om mee te leven'
© Pro Shots

Ethan Mbappé besloot om zijn aflopende contract niet te verlengen bij PSG. Het gaf de middenvelder de kans om op transfervrije basis te vertrekken en Lille werd de club die uiteindelijk toehapte. Vooralsnog bleef het wat stil rondom de speler en de club, maar daar kwam tijdens de presentatie verandering in.

'Ik moest mijn eigen weg gaan bewandelen, mijn eigen verhaal maken. Bij PSG zou ik almaar in de schaduw van mijn broer staan. Ik denk dat Lille de juiste club is om daar los van te komen', begon Mbappé tijdens het persmoment bij Lille. Hij schetst hoe moeilijk het is om als 'het broertje van' te worden gezien. 'Mensen gaan je bekritiseren omdat ze verwachten dat je net zoals je broer speelt, ook wanneer dat niet gebeurt. Het is een moeilijke naam om mee te leven, maar daar ga ik goed mee om. Ik wil mijn eigen verhaal schrijven.'

Ondanks zijn nog jonge leeftijd kwam Ethan Mbappé al in actie in de hoofdmacht van PSG. Dat deed hij in totaal vijf keer, waarvan drie in de Ligue 1 en twee in de Coupe de France. Bij Lille is de middenvelder van plan om dat wedstrijdentotaal flink uit te breiden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer E. Mbappé
Meer over E. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.