Eto'o zwaait af met goals en ruime zege Barça

Samuel Eto'o nam op passende wijze voorlopig afscheid van Barcelona. De Kameroense spits scoorde tweemaal en hielp de ploeg van coach Frank Rijkaard aan een 4-0 zege op Real Murcia.

Barça sprankelde niet, maar kwam amper in de problemen tegen de bezoekers. Toch stond na 27 minuten een voorsprong op het scorebord in Camp Nou. Gianluca Zambrotta zette voor en Eidur Gudjohnsen volleerde de bal in de verste hoek: 1-0.

Na rust liep Barcelona snel weg via Bojan Krkic, die in de 52ste minuut scoorde op aangeven van Thierry Henry. In de 77ste minuut stond uitblinker Henry ook aan de basis van de 3-0 van Eto'o, terwijl Giovani dos Santos vlak voor tijd de bal klaarlegde voor de tweede goal van Eto'o.

Barcelona bezet de tweede plaats met veertig punten, vier minder dan koploper Real Madrid, dat zondag in actie komt. Murcia is negende met 22 punten.