Europees avontuur van Farioli en Ajax begint met Servische horde

Reacties

Ajax is woensdagmiddag bij de loting voor de tweede voorronde in de Europa League gekoppeld aan FK Vojvodina uit Servië. De Amsterdammers spelen op 25 juli en 1 augustus tegen de Serviërs.

Europees avontuur van Farioli en Ajax begint met Servische horde
© Pro Shots

Bij de loting voor de tweede voorronde had Ajax een geplaatste status, door de Europese prestaties in het verleden. Trainer Francesco Farioli wist dat er vijf mogelijke opponenten overbleven na een eerdere loting: Kilmarnock uit Schotland, FK Vojvodina, Silkeborg IF uit Denemarken, MFK Ruzomberok (Slw)/FC Tobol (Kaz) en KF Llapi (Kos)/Wisla Krakau (Pol).

Het werd dus Vojvodina, de club waar voormalig Ajax-aanvoerder Dusan Tadic de jeugdopleiding doorliep en in 2006 als prof debuteerde. De opponent van de Amsterdammers eindigde in het voorbije seizoen als vierde in de Servische competitie, op liefst 35 punten van kampioen Rode Ster Belgrado.

Mocht Ajax het tweeluik met Vojvodina goed doorstaan dan volgt een derde voorronde op weg naar het hoofdtoernooi. Die wedstrijden staan gepland voor 8 en 15 augustus. De play-offs in de Europa League worden afgewerkt op 22 en 29 augustus. AZ is als nummer vier van de Eredivisie verzekerd van plek een in het hoofdtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.