Everton boekt ruime thuiszege op Wigan Athletic

Wigan Athletic had op bezoek bij Everton totaal niets in te brengen. The Toffees waren heer en meester op Goodison Park en wonnen de wedstrijd eenvoudig met 4-0.

Everton had drie uitblinkers in het thuisduel met Wigan: Jô, Marouane Fellaini en Leon Osman. Jô scoorde twee keer, Fellaini maakte één doelpunt en gaf twee assists en Osman was ook eenmaal trefzeker en bereidde één treffer voor.

Na een klein half uur spelen opende Jô van dichtbij de score op aangeven van Osman. In de tweede helft besliste Everton het duel al snel. Eerst scoorde Fellaini en in de vijftigste minuut maakte Jô zijn tweede treffer. Na een uur spelen bepaalde Osman de eindstand op 4-0.

Voor beide ploegen verandert er niets op de ranglijst. Everton blijft zesde en Wigan staat achtste, het onderlinge verschil is nu wel opgelopen naar tien punten.