Everton vestigt nieuw clubrecord tegen De Graafschap

Heracles Almelo-aanvaller Everton heeft zaterdagavond in het duel met De Graafschap (2-0 zege) een nieuw clubrecord gevestigd. De Braziliaanse spits brak in de 41ste minuut van de wedstrijd tegen de Doetinchemmers de score open met zijn vijftiende competitietreffer van dit seizoen.

Everton vestigt nieuw clubrecord tegen De Graafschap

Everton is daarmee de eerste speler in de Eredivisiehistorie van de Almeloërs die in één seizoen meer dan veertien keer scoort. Het oude record stond op naam van hemzelf (tijdens het vorige seizoen), Roelof Greving (1963/1964) en Bas Dost (ook vorig seizoen).

Everton, die tegen De Graafschap zijn 150ste Eredivisiewedstrijd afwerkte, maakte zes van zijn vijftien treffers in Het Polman Stadion en sloeg buitenshuis negen keer toe. Acht van zijn vijftien doelpunten maakte hij in zijn laatste acht competitieduels voor Heracles.

Opvallend is dat de treffers van Everton bijna allemaal van groot belang zijn. Slechts een van zijn vijftien doelpunten heeft louter statistische waarde. Verder zette hij zijn ploeg vijf keer op voorsprong en maakte hij zes keer een achterstand ongedaan. (Ramon Min) <br /><br /> Foto's: VI Images


Bekijk hier al onze video's