Everton zoekt aanvallers maar Larsson is te duur

Everton zoekt naarstig naar nieuwe aanvallers, zeker nu een aantal spitsen kampt met blessures. Maar coach David Moyes ziet af van Henrik Larsson, meldt The Independent.

De Zweedse spits is momenteel transfervrij aangezien zijn contract bij Helsingborgs IF ten einde is. De 37-jarige spits maakte afgelopen seizoen veertien goals tijdens de 27 competitieduels die hij in actie kwam. Nu de Allsvenskan stilligt houdt Larsson zich overigens op hoog niveau bezig met een andere sport: floorball, een variant op zaalhockey.

Moyes hoopte Larsson naar Everton te halen, maar de Schotse trainer bevestigde dat hij inmiddels van dat idee is afgestapt. De 102-voudig international zou een te hoog salaris eisen, verklaarde de trainer. Bovendien zou Henke meer interesse hebben in een club die om de prijzen speelt. Dat doet de huidige nummer acht van de Premier League niet.

Moyes raakte onlangs Aiyegbeni Yakubu voor de rest van het seizoen kwijt met een zware achillespeesblessure, terwijl Louis Saha kampt met een hamstringkwetsuur en James Vaughn afgelopen maandag een knieoperatie heeft ondergaan. Victor Anichebe is momenteel de enige fitte aanvaller, al ondervindt de twintigjarige geregeld hinder van een pijnlijke rug.

Om het gebrek aan aanvallers op te vangen zal Moyes tijdens de komende transferperiode proberen een spits aan te trekken. De coach wil het liefst een speler op huurbasis inlijven en heeft een lijstje met dertig kandidaten gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen