Ex-cultheld Feyenoord Kazim-Richards na ruim twintig jaar terug bij Arsenal

Reacties

Colin Kazim-Richards gaat aan de slag als jeugdtrainer bij Arsenal. De voormalig spits van Feyenoord maakte dat bekend op zijn eigen sociale media. Daarmee keert hij ruim twintig jaar na zijn vertrek weer terug bij de Londense club.

Ex-cultheld Feyenoord Kazim-Richards na ruim twintig jaar terug bij Arsenal
© Pro Shots

Van 1998 tot 2001 speelde Kazim-Richards in de jeugdopleiding van Arsenal. Liefst achttien clubs volgden, waaronder Feyenoord. De Rotterdammers huurden hem in het seizoen 2014/15 van Bursaspor, waarna ze hem transfervrij overnamen. De Turkse spits, die niet lang nodig had om een cultstatus te veroveren in Rotterdam, speelde uiteindelijk 38 wedstrijden voor Feyenoord waarin hij 12 keer scoorde.

Een jaar nadat hij stopte met profvoetbal, heeft Kazim-Richards een contract getekend bij Arsenal. Daar gaat hij zijn trainersambities najagen. 'Ik ben verheugd om aan te kondigen dat ik officieel deel uitmaak van de coachingstaf van de Arsenal Academy. Het is een eer om bij een club te horen die zo bekendstaat om zijn toewijding aan excellentie en ontwikkeling.'

Welke rol Kazim-Richards daarin exact gaat vervullen, is nog onbekend. In Engeland speelde hij tevens voor Bury, Brighton & Hove Albion, Sheffield United, Blackburn Rovers en Derby County.

Spelersprofiel

C. Kazim-Richards


Geboortedatum:
26 augustus 1986
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
London
Nationaliteit
Turkije
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
70 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.