Excelsior klopt Sparta en verkleint de achterstand

De toekomst voor Excelsior ziet er weer een beetje rooskleuriger uit. De nummer laatst van de Eredivisie won in de derby van Sparta Rotterdam (0-1) en heeft de concurrentie weer in zicht.

Excelsior klopt Sparta en verkleint de achterstand

Excelsior deed op Het Kasteel waartoe Sparta niet in staat was: scoren. Ruim een half uur voor tijd kopte verdediger Leen van Steensel raak uit een hoekschop van Kees Luijckx.

Gezien het overwicht voor de gasten op dat moment was het doelpunt verdiend. Sparta oogde voor rust wel iets beter, maar creëerde vrijwel niets. Excelsior was vaker gevaarlijk en speelde veel geïnspireerder.

In de slotfase zette Sparta aan om langszij te komen en was de gelijkmaker een paar keer binnen handbereik. Excelsior bleef echter mede dankzij de hulp van doelman Ronald Graafland overeind.

Van de onderste vier clubs in de Eredivisie was Excelsior de enige die won. De terreinwinst bestaat eruit dat het verschil met VVV-Venlo en Willem II nog maar één punt bedraagt. Sparta heeft twee punten meer dan Excelsior, Heracles Almelo drie.

Bekijk hier al onze video's