Excelsior schuift Den Uil (33) door als nieuwe hoofdtrainer

Reacties

Excelsior heeft Ruben den Uil aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. De 33-jarige Den Uil was sinds 2021 werkzaam bij Excelsior als assistent-trainer, maar is nu doorgeschoven door de Kralingse club.

Excelsior schuift Den Uil (33) door als nieuwe hoofdtrainer
© Pro Shots

In juni behaalde Den Uil zijn UEFA PRO-diploma. Michel Breuer, Thomas Verhaar en Adrie Koster worden zijn assistenten, Nyo Slusters zijn videoanalist en Ronald Graafland zijn keeperstrainer. Den Uil is de opvolger van Marinus Dijkhuizen, onder wie Excelsior afgelopen seizoen degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

'Ruben is een nieuwe generatie trainer. Talentvol, met een grote passie voor het vak en iemand die intrinsiek enorm gemotiveerd is, een duidelijk plan heeft en de lat voor zichzelf hoog durft te leggen', aldus technisch manager Niels van Duinen via de clubkanalen. 'Hij heeft goede ideeën om de organisatie verder te helpen richting de toekomst.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Den Uil zelf is blij met het vertrouwen. 'Ik ben hartstikke trots en dankbaar dat ik deze kans krijg van de club. Ik heb afgelopen jaar de cursus gedaan en in combinatie met de ervaringen die ik in de afgelopen drie seizoenen bij Excelsior heb opgedaan, de ontwikkeling die ik dankzij Excelsior en iedereen die betrokken is bij de club heb doorgemaakt, werd ik steeds enthousiaster. Deze kans komt eerder dan ik had gedacht, maar ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.