Experimenteel Duitsland pakt Hongarije in

Ondanks de nodige wijzigingen in de basisploeg kende Duitsland geen problemen met Hongarije. Invallers gaven in Boedapest de overwinning extra kleur (0-3).

De Duitse bondscoach Joachim Löw wijzigde zijn formatie in vergelijking met de laatste oefeninterland tegen Malta (3-0 winst) op vier plaatsen. Bovendien bleven Bayern-krachten Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm aan de kant.

De experimentele Duitse ploeg speelde sterk en had de steun in de rug van een vroege voorsprong. Lukas Podolski opende na vier minuten de score uit een strafschop, die scheidsrechter Larsen toekende na een overtreding op Per Mertesacker.

Duitsland creëerde veel kansen maar vond steeds de Hongaarse keeper Gabor Kiraly op zijn weg. Na rust kon de ploeg van Löw minder indruk maken. Desondanks voerden invallers Mario Gomez en Cacau de score op. Holger Badstuber vierde in de 71ste minuut zijn debuut in Die Mannschaft.