'FA kiest voor prijzenpakker Tuchel als opvolger van Southgate'

Reacties

Thomas Tuchel wordt de nieuwe bondscoach van Engeland. De voetbalbond (FA) heeft een akkoord bereikt met de 51-jarige Duitser, melden verschillende Engelse media dinsdagavond. Tuchel had zijn handen sinds afgelopen zomer weer vrij na zijn vertrek bij Bayern München.

'FA kiest voor prijzenpakker Tuchel als opvolger van Southgate'
© Pro Shots

Eerder deze dinsdag sijpelde al door dat Tuchel de belangrijkste kandidaat was om Gareth Southgate op te volgen. De beleidsbepalers bij de FA zouden vorige maand de gesprekken met de voormalig manager van Chelsea al zijn aangegaan. Inmiddels is de zaak dusdanig in een stroomversnelling gekomen, dat het volgens de berichtgeving nu nog slechts wachten is op bevestiging vanuit de bond.

Aanvankelijk zong ook de naam van Pep Guardiola rond, maar de Spaanse toptrainer blijft Manchester City voorlopig trouw. Tuchel geniet hoog aanzien bij de FA, vanwege zijn rijke erelijst. Met Chelsea won de tacticus in 2021 onder meer de Champions League, Paris Saint-Germain en Bayern München werden onder zijn leiding kampioen en bij Borussia Dortmund won hij de Duitse beker.

Engeland was op zoek naar een nieuwe bondscoach, nadat Southgate afgelopen zomer na acht jaar vertrok. Lee Carsley werd aangesteld als interim, maar de trainer van Jong Engeland had geen ambities om de functie permanent te vervullen. Nu er met Tuchel een kandidaat is gevonden, krijgt Engeland na Sven-Göran Eriksson en Fabio Capello opnieuw een buitenlandse bondscoach.

Prijs
Tuchel moet Engeland na twee verloren EK-finales onder Southgate aan de eerste hoofdprijs sinds de wereldtitel van 1966 in eigen land helpen. Volgens Sky Deutschland krijgt de notoire prijzenpakker daar rijkelijk voor betaald. De FA zou hem een jaarsalaris van 5,5 tot 6 miljoen euro hebben geboden. De verwachting is dat Tuchel woensdag wordt gepresenteerd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.