Faber bezorgt Vriends droomavontuur in Australië

Reacties

Bart Vriends vertrekt na acht jaar bij Sparta Rotterdam. Zoals Voetbal International eerder deze week al meldde, gaat de 33-jarige verdediger een buitenlands avontuur aan. Morgen (zondag) kondigt Adelaide United, de club waar Ernest Faber directeur voetbalzaken is, de komst van Vriends aan. Daarmee gaat voor de geboren Amersfoorter een droom in vervulling.

Faber bezorgt Vriends droomavontuur in Australië
© Pro Shots

Vriends ontbrak maandag al op de eerste training van Sparta omdat hij bezig was met het afronden van een transfer. De routinier kon deze week nog transfervrij vertrekken. Op 1 juli zou zijn aflopende contract automatisch met een jaar worden verlengd, maar zover komt het dus niet. Na acht seizoenen en 215 officiële duels zwaait Sparta zijn aanvoerder uit.

'Ik was met de club in gesprek om langer te blijven en stond daar ook voor open, maar ik heb altijd de wens gehad om een avontuur buiten de grenzen aan te gaan. Daar kwam nu een mooie mogelijkheid, die ik moest grijpen', legt Vriends op de clubwebsite uit waarom hij vertrekt. Met Adelaide komt zijn droom alsnog uit op 33-jarige leeftijd. Over anderhalve week gaat hij Down Under

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'M'n periode bij Sparta was onvergetelijk, afscheid nemen valt zwaar en ik ga het zeker missen', vervolgt Vriends. 'Dat komt door alle mensen die bij de club betrokken zijn, van de spelers, staf, organisatie en supporters, die me overal in de stad aanspreken. Ik vind het mooi dat ik merk dat het me gegund wordt en ik zal Sparta zeker blijven volgen.'

Technisch directeur Gerard Nijkamp heeft begrip voor het besluit van Vriends, die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot boegbeeld van de Kasteelclub. 'We hadden hem heel graag langer gehouden, maar begrijpen dat hij deze stap graag wil maken, wij willen hem dan ook alle geluk en succes toewensen op dit mooie avontuur', aldus Nijkamp.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.