Fàbregas lokt na Belotti en Varane opnieuw grote naam naar Como

Reacties

Pepe Reina weet van geen ophouden. De 41-jarige doelman is na zijn vertrek bij Villarreal opgedoken in Italië, waar hij op het punt staat te tekenen voor het gepromoveerde Como.

Fàbregas lokt na Belotti en Varane opnieuw grote naam naar Como
© Pro Shots

Como strikte met Andrea Belotti eerder al een spits die in de Serie A honderd doelpunten maakte voor Torino. Raphaël Varane gaat zich na zijn transfervrije vertrek bij Manchester United ook bij de club van trainer Cesc Fàbregas voegen en nu is Reina de volgende grote naam die neerstrijkt in het prachtige decor van het Stadio Giuseppe Sinigaglia.

Reina gaat bij Como spelen onder een oud-ploeggenoot. De vier jaar jongere Fàbregas speelde bij de Spaanse nationale ploeg jarenlang samen met de voormalig doelman van onder meer Barcelona, Liverpool en Napoli, die als tweede keus achter Iker Casillas meedeelde in de successen op de EK's van 2008 en 2012 en het WK 2010.

© Pro Shots

Waar Fàbregas inmiddels al is gestopt en aan de oevers van het Como-meer is begonnen aan zijn loopbaan als coach, gaat Reina vrolijk door met zijn 42ste verjaardag in zicht. Afgelopen seizoen kwam de veteraan alleen in de Europa League en het bekertoernooi in actie voor Villarreal. Bij Como wordt hij de concurrent van de Kroaat Adrian Semper (26).

Reina wordt in Como ploeggenoot van Cas Odenthal. De 23-jarige verdediger, die in 2022 overkwam van NEC, was drie maanden oud toen Reina eind 2000 zijn debuut maakte voor Barcelona. Als vervanger van Richard Dutruel kwam de destijds achttien jaar oude Spanjaard binnen de lijnen tegen Celta de Vigo (3-3). Patrick Kluivert scoorde die avond twee keer, Frank de Boer een keer.

Opstelling Barcelona bij het debuut van Pepe Reina

Dutruel (46. Reina); Reiziger (35. Simão), Abelardo, F. de Boer, Sergi; Gabri, Xavi (48. Guardiola), Cocu; Overmars, Kluivert, Rivaldo.
Bekijk hier al onze video's
Meer Como
Meer over Como
Meer Pepe Reina
Meer over Pepe Reina
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.