Falcao wordt bij Galatasaray ploeggenoot van Babel en Donk

Reacties

Galatasaray heeft de komst van Radamel Falcao bekendgemaakt. De 33-jarige spits komt over van AS Monaco en tekent een driejarig contract. Ook Mario Lemina komt naar Istanbul, hij wordt gehuurd van Southampton.

Falcao wordt bij Galatasaray ploeggenoot van Babel en Donk

Falcao speelde sinds de zomer van 2013 voor Monaco, dat zes jaar geleden 60 miljoen euro betaalde voor de international van Colombia. Begin 2014 liep Falcao echter een zware knieblessure op, waardoor hij een streep moest zetten door het WK. De spits speelde uiteindelijk 140 duels voor de Monegasken en scoorde daarin 83 keer. Tussentijds speelde hij nog op huurbasis voor Manchester United en Chelsea, maar in de Premier League wist hij de hooggespannen verwachtingen niet waar te maken.

Ondanks een nog één jaar doorlopend contract stond Monaco open voor een vertrek van Falcao, die met zijn hoge salaris zwaar op de begroting drukte. Zijn toekomst leek lange tijd in China te liggen, maar Galatasaray had andere plannen. De Turkse grootmacht haalde deze transferperiode enkele grote namen binnen op de transfermarkt. Naast Ryan Babel kwamen namelijk ook onder anderen Florin Andone, Mario Lemina, Emre Mor, Jean-Michaël Seri en Steven N'Zonzi naar Istanbul, maar de komst van Falcao werd gezien als grootste stunt.

Galatasaray, waar naast Babel ook Ryan Donk onder contract staat, moet wel diep in de buidel tasten voor Falcao, die volgens Turkse bronnen in drie seizoenen bij elkaar achttien miljoen euro miljoen euro zonder bonussen zal gaan verdienen. Daarmee zou de 89-voudig international de best betaalde speler ooit worden in de Turkse competitie. Eerder kwamen Wesley Sneijder (Galatasaray) en Robin van Persie (Fenerbahçe) tot salarissen respectievelijk 4,5 en 4,9 miljoen euro per jaar.

Lemina
Gala verraste op Deadline Day ook met het aantrekken van Lemina. De aanvaller van The Saints werd eerder nog voorzichtig in verband gebracht met Manchester United en Arsenal, later werden ook AS Monaco en Sampdoria genoemd, maar het is dus Galatasaray geworden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.