Fan steekt middelvinger op: stadionverbod en statement als straf

Reacties

In Japan weten ze van wanten met supporters die zich misdragen. Een fan van Omiya Ardija heeft namelijk een stadionverbod gekregen, nadat hij, jawel, zijn middelvinger opstak.

Fan steekt middelvinger op: stadionverbod en statement als straf
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De club komt uit op het derde niveau van Japan en nam het halverwege maart op tegen Nara Club. Tijdens dat duel liet een supporter zich gaan en stak zijn middelvinger op richting het veld. De dader is vanwege die actie de toegang tot het stadion ontzegd voor onbepaalde tijd.

Er is zelfs een statement afgegeven om toekomstige daders te waarschuwen. Daarin laat de club weten te streven naar een 'veilige manier' om het stadion te kunnen blijven bezoeken. 'We willen iedereen die het stadion bezoekt, vragen om zich respectvol te gedragen en te handelen. Iedereen moet zich aan de kijkregels houden, zodat alle supporters veilig de wedstrijd kunnen bekijken.'

Wat de resultaten betreft hebben de fans van Omiya Ardija overigens weinig te klagen tot dusver op het derde niveau van Japan. Met dertien punten uit vijf duels staat de ploeg vooralsnog bovenaan. Ook het duel met Nara Club werd uiteindelijk, ondanks het ‘incident’, gewoon met 2-0 gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.