Fans Duitse club dreigen met sancties vanwege oefenwedstrijd tegen RB Leipzig

Reacties

De supporters van Erzgebirge Aue, uitkomend op het derde niveau in Duitsland, hebben gedreigd met sancties als de club de oefenwedstrijd tegen RB Leipzig niet annuleert.

Fans Duitse club dreigen met sancties vanwege oefenwedstrijd tegen RB Leipzig
© Pro Shots

De wedstrijd, bedoeld om warm te draaien richting de start van de competitie, staat op 26 juli gepland, achter gesloten deuren. De supporters van Aue willen dat er helemaal een streep doorheen gaat. Net als veel andere fangroepen in Duitsland willen ze niets weten van RB Leipzig, vanwege het feit dat de club als enige in Duitsland niet opereert in een model waarin de supporters een doorslaggevende stem hebben.

'Dit is een slag in het gezicht, wij kunnen dit absoluut niet verdragen. Het is onverklaarbaar dat de club, nadat ze dit al twee keer eerder hebben geprobeerd, opnieuw een oefenwedstrijd tegen deze club wil spelen. De waarden van onze koempelclub moeten worden nageleefd', schrijven de fans. 'RB staat voor alles dat wij afwijzen.' Als het bestuur niet inbindt, zal dat gevolgen hebben, klinkt het.

'Als de oefenwedstrijd niet wordt afgezegd, zullen wij niet langer samenwerken met de club en de fanshop. We zijn geen marionetjes die alleen in actie komen als het jullie zo uitkomt. Als deze wedstrijd doorgang vindt, zal dat in elk geval voor hevig protest zorgen binnen de fans en leden van onze club.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Erzgebirge Aue
Meer over Erzgebirge Aue
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.