Farioli belooft Brobbey minimaal een helft te laten staan in Breda

Francesco Farioli heeft voorafgaand aan de wedstrijd van Ajax bij NAC Breda verteld dat Brian Brobbey zondagmiddag minstens een helft vol zal maken.

NAC Breda
NAC Breda
2 - 1
Ajax
Ajax

'Vandaag zullen we een ploeg treffen die alles zal doen om het ons moeilijk te maken, in een heet sfeertje. Ze zullen voor hun levens vechten nadat ze vorige week een ongelukkige wedstrijd speelden', verwacht de Italiaanse oefenmeester, die verklaarde waarom Ahmetcan Kaplan er niet bij is. 'Ik wilde met Kaplan beginnen als linker centrumverdediger, maar hij had een probleempje na de training van vrijdag.'

Farioli is tevreden met de richting die zijn selectie opgaat, ondanks de moeizame avond tegen Panathinaikos. 'We zijn op de goede weg: we hebben in alle wedstrijden meer balbezit en meer kansen. Natuurlijk is er een groot verschil tussen kansen en scoren, maar we hebben altijd veel betere kansen gehad dan de tegenstanders. Tegen Panathinaikos hadden we bij rust al 3-0 voor moeten staan, hun keeper was erg goed. We zijn op de goede weg, maar het is een lange weg', vertelde hij bij ESPN.

De trainer herhaalde zijn kritiek op de lichamelijke gesteldheid van Ajax in het voorbije seizoen. 'Het is een feit dat de fysieke staat van de groep vorig seizoen een groot probleem was, daar moeten we aan werken. In de vijf officiële wedstrijden tot nu toe, hebben we altijd meer meters afgelegd dan de tegenstander. Dat is een belangrijke voorwaarde om competitief te kunnen zijn. Om dat te kunnen doen, is de eerste belangrijke zaak dat we het negentig minuten volhouden.'

Eén van de spelers die met zijn lichaam worstelde, was spits Brian Brobbey. Farioli wil zijn aanvalsleider stapje voor stapje topfit krijgen. In Breda gaat hij in elk geval een helft blijven staan. 'Het was een risico geweest om Brobbey sneller te brengen tegen Panathinaikos. Vandaag gaat hij minstens een helft spelen, daarna moeten we kijken hoe hij zich voelt. We moeten voorzichtig met hem zijn bij het opbouwen van zijn conditie.'

Uiteraard werd de trainer ook gevraagd naar de komst van zijn landgenoot Daniele Rugani. Voetbal International meldde zondag al dat die onderweg is, Farioli deed alsof zijn neus bloedde. 'Dat kan ik niet bevestigen. Op de transfermarkt kunnen dingen heel snel veranderen.'