Farioli erg trots: 'Een grote prestatie'

Reacties

Ajax-trainer Francesco Farioli is trots op waar zijn team momenteel staat. De Italiaan reageerde op het persmoment na de wedstrijd tegen Qarabag FK op de - in ieder geval tijdelijke - koppositie van Ajax.

Farioli erg trots: 'Een grote prestatie'
© Pro Shots
Qarabağ
Qarabağ
0 - 3
Ajax
Ajax

Door de zege in Azerbeidzjan stond Ajax na het laatste fluitsignaal bovenaan, hoewel diverse teams daar verandering in kunnen brengen in de late wedstrijden op donderdag. Lazio staat bijvoorbeeld virtueel weer boven Ajax na de eerste helft tegen FC Twente.

Farioli spreekt zijn trots uit. 'In dit nieuwe format telt elk punt, elke goal. Om nu eerste te staan in de competitiefase - ook al moeten er anderen nog spelen - is, gezien waar we vandaan komen, in mijn ogen een grote prestatie.'

Ook het team kan rekenen op complimenten. 'We zijn in een proces van wederopbouw, het is pas het begin van het seizoen. We zijn een team dat van ver komt. We proberen vooruit te gaan, wetende dat er moeilijkheden zullen zijn. Maar wat belangrijk is, is het karakter om met die moeilijkheden om te gaan. De wedstrijd ging niet helemaal hoe we wilden, maar we hebben wel een resultaat gehaald.'

Ajax kan zich na de terugreis uit Azerbeidzjan richten op de competitie, met Willem II, Feyenoord en PSV als eerstvolgende tegenstanders. Op 7 november is Maccabi Tel Aviv de volgende Europese tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.